keskiviikko 3. elokuuta 2016

36. Vastaukset kysymyksiin

Lupasin tämän jo eilen, mutta suunnitelmat muuttuivat ja nukuin koko päivän ja illan sillä olin niin huonossa kunnossa että taju meinasi lähteä heti kun nousin ylös.. Nyt olo on jo ok ja päätin vastailla teidän kysymyksiin!

Lempihevosrotu?
Mulla ei oikeastaan ole mitään lempirotua, mutta tykkään enemmän poneista ja suokeista kun puoliverisistä. 

Lempihevonen ypäjältä?
 Armeli, Sulo ja Sena. Sena on näistä osaavin ja mukavin koulupuolella, Armelilla on hauskaa hypätä (silloin kun se hyppää normaalisti eikä hissihyppyjä..) ja Sulo nyt vaan on niin mussukka♥

Lempihevonen metsäkylästä?

Prinssi on ikuinen ykkönen, mutta Radar on myös kiva. Lisäksi sydämeen ovat päässeet Vadelma, Laku, Silvia sekä Penni. Toki kaikista tykkään ihan vain sen takia että ne ovat maailman parhaat työkaverit! 



Kuinka korkeaa olet hypännyt?
En osaa oikein vastata tähän, jotain metrin paikkeilla varmaan. 


 Onko sulla muita harrastuksia kuin hevoset? 
Yritän kovasti treenata lihaksia ja lenkkeillä, mutta tälläkin hetkellä pakko olla urheilematta koska olen kipeä.. Valokuvasin ennen paljon mutta into on laskenut.


Mikä on sun unelma-ammatti? Haluaisitko työskennellä tulevaisuudessa ulkomailla ja missä maassa?

Ratsastuksenohjaaja. Olen kyllä ajatellut hankkia myös "oikean" ammatin jossain välissä. Ulkomaille lähtö tuntuu nyt todella kaukaiselta mutta ehkä joskus. 


 Oliko Ypäjä sun ensimmäinen vaihtoehto yhteishaussa?



 Oli.

Oliko pääsykokeet sun mielestä vaikeat vai helpot?
No ei nyt mitkään älyttömän vaikeat, osasin tehdä ratsastuskokeessa kaiken mitä vaadittiin.
 
 Mikä on paras asia hevosissa? 
Ehkä se että ne eivät tuomitse ja jos on huono päivä niin tallilla piristyy aina. 



Mikä on ollut tähän asti onnellisin hetki elämässäsi?

Ensimmäisenä tulee mieleen kummipojan ristiäiset, mutta näitä on monia. Hevospuolella ehkä ypäjälle pääseminen, ja se kun sain kuulla että vadelma on tiineenä. Yksi kamalimmista onkin sitten se kun Vadelman varsa jouduttiin lopettamaan..


Milloin olet ollut ensimmäisessä tekemisessä hevosen kanssa?
Joskus iiihan pienenä.

Esteet vai koulu?
 Ennen olisin vastannut esteet, mutta pikkuhiljaa olen alkanut tykätä kouluratsastuksesta enemmän..

 Missä asut oikeasti?
Turussa.

Käytkö aina viikonloppuisin kotona?

Lähes joka viikonloppu kun vain pääsee niin kyllä, jos team eurohorses järjestää kilpailut niin jään heille yleensä töihin.

Seurusteletko?

Seurustelen♥

 Millasta opiskelu on? 
Ehdottomasti raskaampaa henkisesti kuin fyysisesti. Hauskaa, antoisaa, opettavaista, välillä on kamala kiire ja välillä todella rentoa.

Pääseekö hh kisaamaan kuinka paljon? 

Suuntautumisen mukaan, hhp(hevosharrastepalveluiden tuottaminen) ja rk(ratsun peruskoulutus) opiskelijat pääsevät kisaamaan, rempat enemmän ja hhp opiskelijat vähän vähemmän.

Onko aikaa vuokrahevoselle? 
On, tosin mitään vakiopäiviä ei kannata ottaa, sillä joinain päivinä meidänkin luokkalaiset ovat joutuneet liikuttamaan omansa esim. kahdeksan jälkeen illalla päivän ollessa kiireinen.

Kuinka paljon pääsee käymään kotona?
Pääosin joka viikonloppu, jos joku viikonloppu joutuu jäämään koululle niin se korvataan seuraavalla viikolla niin, että on esimerkiksi to-su vapaata.

Mitä kaikkea nimikkohevosen kanssa tehään, hoidetaanko se joka päivä? 

Nimikkohevonen hoidetaan joka päivä, sen siisteydestä pidetään huolta (harja, häntä, jalkakarvat, korvakarvat yms) , lisäksi sille varataan kengitys aina kun tarvitsee ja huolletaan varusteet.

Mitä kaikkea asuntolassa on ennestään? 



 Asuntolassa on uuni, hellat, jääkaapit, pakastin, mikro, sängyt, pöydät, vaatekaapit, tuolit, tv, sohva, nojatuolit tms. Itse kannattaa tuoda kahvinkeitin, leivänpaahdin, lakanat, peitto, tyynyt, astiat, kattilat yms.

Millasta asuntolaelämä on? 


Välillä meillä on todella hauskaa yhdessä, eikä meinaa malttaa nukkua ollenkaan kun haluis vaan jutella tyttöjen kanssa, välillä taas kukaan ei puhu kellekkään. Meillä on onneksi noudatettu hiljaisuutta yms. hyvin, mutta joissain asuntoloissa on biletystä yön yli, jos se häiritsee niin kannattaa rohkeasti soittaa päivystäjälle joka tulee hiljentämään juhlijat, hiljaisuus on klo 22-6.

Onko rempalle vaikee päästä? 


En osaa tarkkaan sanoa, mutta uskoisin että kun olet talliviikoilla ahkera, koulussa muutenkin kunnolla ja ratsastustasosi on edes lähellä heB ja 80cm niin on ihan hyvät mahikset. 






Mitä kaikkea siinä hevosharrastepalvelujen tuottamisessa tehään? 

 Mä en ole ehkä paras ihminen vastaamaan tähän, mutta harjoitellaan opettamista, vetämään maastoja ja ratsastetaan. Ollaan ratsastuskoulussa apuna monissa hommissa.

Millaset lomat? 

Kaikilla on kyllä perus joulu, kevät, kesä ja syyslomat, mutta kaikilla ei ole samaan aikaan. Joku luokka joutuu jouluna talliin, joku uutenavuotena, joku vappuna, joku juhannuksena.. Ihan tuurista kiinni. Meillä oli syksyllä muistaakseni viikko lomaa, jouluna olimme kotona niinkuin uutenavuotenakin, keväällä oli viikko ja nyt kesällä jokaisella eri aikaan työssäoppimispaikan mukaan. Mulla oli heinäkuu lomaa, ja vielä elokuun vika viikko. Kesäloma kestää 5viikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti