tiistai 11. lokakuuta 2016

37. Toinen vuosi alkoi

Hurjaa, toinen vuosi alkanut jo. Päätin, etten ota bloggaamisesta mitään stressiä, kirjoittelen kuulumisia aina kun siltä tuntuu. Silti postaustoiveita saa heitellä ja voin niitä toteuttaa.

Toinen vuosi siis alkoi, ja aloitimme heti kunnolla treenaamaan. Sain ratsukseni Lucky Starin, joka on 11-vuotias esteruuna. En ollut kuullut Luckysta kovin paljoa hyvää, mutta ensimmäinen koulutunti sujui ihan ok ja tykkäsin hevosesta kovasti. Se katselee helposti ratsastajaa vain yläkautta silmiin, mutta tasainen tuntuma ja pohkeella ratsastaminen tuottavat lopulta ihan hyvän tuloksen: Luckyltä löytyy kyllä liikettä!

Tykkäsin Luckystä kovasti varsinkin esteillä, ja olin menossa luottavaisin mielin kohti rata 3 ja 4, kunnes. Viikonlopun Lucky oli ollut kävelykoneessa, ja maanantaina menin koulutunnille. Se oli normaalia hitaampi. Pian opettaja käski antaa hevosen ravata eteen pitkin ohjin, ja pian käskyksi tuli kävellä talliin, Lucky ontuu. Tunsin sen siinä kohtaa jo selkäänkin, ja vieläpä melko selkeästi.

Noh, kaksi hyppykertaa jäljellä ennen rata kolmosta. Se oli pakko suorittaa, koska se piti tehdä jo keväällä mutta treeneissä käteni murtui. Viimeinen mahis, sain alleni Lamaron, 18v paljon nähneen ruunan, joka vie kaikki radoista läpi. En voi sanoa että tykkäisin tuosta automaatista, mutta olihan sen kanssa helppoa, eikä jännittänyt yhtään se rata vaikka olin hevosella ratsastanut 5kertaa joista 2hypännyt. Verkassa Laama oli ok, jotkut hypyt olivat hyviä ja jotkut eivät niin hyviä.

Sitten se rata. Ykkönen oli kavaletti ympyrällä viisi kertaa. Joka kerta täydellinen lähestyminen, ei mitään valitettavaa. Kakkonen oli kaksi kavalettia, 4 laukkaa. Laama rikkoi raville koska ratsastin kaaren huonosti, mutta sain korjattua ja mahdutin neljä askelta väliin. Pysty ympyrällä, pohjaan. Sitten tämä pelätty ravilähestyminen, jolla mursin käteni keväällä, ei ongelmaa.

Vitonen oli okseri, hyppy lähti kaukaa, mutta laama ei suostunut ottamaan yhtä askelta lisää. Okserin jälkeen se vei hetken minua kuin märkää rättiä, mutta toiselle okserille tultiin hyvin. Vinot sujuivat hyvin, enää viimeinen linja  jäljellä. Puomi, neljä askelta ja pystylle hieman pohjaan, sitten mulla tulikin kiire ja sain oikeasti pitää vastaan ettei tultu kolmella okserille kun laamalla tuli kiire. Vielä pysähdys, ja rata oli siinä.

Palautetta sain että viimeinen pysty-okseri väli oli todella hyvä, samoin vinot, toinen okseri, yksittäinen kavaletti ja ravilähestyminen. Ympyrällä olevalle pystylle vähän pohjaan mutta mainitsin sen myös itsearvioinnissa, toiselle okserille hieman kaukaa. Arvosana 2. Olen todella iloinen ja tyytyväinen!  Tottakai 2 on arvostelutaulukossa 0-3 (0hylätty, 3 kiitettävä) vain keskellä, mutta lähtökohdat olivat sellaiset, että olen tyytyväinen.


Tällä hetkellä en treenaakkaan rata4 varten, vaan toiseen koulunäyttöön, joka on FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1993. Minulla on ratsuna Bessie, joka on 2002 syntynyt fwb tamma. Tänään minulla oli ensimmäinen koulutunti sen kanssa, ja se sujui alun kankeuden jälkeen hyvin. Eiköhän me näytöstä läpi ensiviikolla päästä!

Meillä alkoivat myös remppatunnit, eli 3,5vuotiaiden ratsujen koulutus. Minulla on pieni "käpy"- ruuna. Se on suomenhevonen, ja se on tullut ulkopuoliselta omistajalta, joten en voi ainakaan vielä julkaista kuvaa tai videota siitä.

Mutta palaillaan sitten kun on taas inspistä kirjoittaa! Ainakin pitäisi laittaa teille vähän puhelinkuvia, niitä on taas kertynyt mm. ajotunneilla, teimme nimittäin myös ajamisen näytön ja vitsit että ajaminen oli hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti