torstai 12. tammikuuta 2017

38. Vuosi 2016

Tämäkin vuosi alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu. Paljon on tapahtunut niin hevosten kanssa kuin muuallakin, ja lopettelen vuoden suhteellisen hyvillä fiiliksillä. Olen saanut tavata ihan mahtavia uusia ihmisiä ja hevosia ja olen kaikesta siitä todella kiitollinen. Epäonnistumisiakin on toki tullut melko paljonkin, mutta myös onnistumisia ja itsensä voittamista.

Tammikuu

Vuosi alkoi lomaillessa, kouluun takaisin tullessa aloimme treenata kohti näyttöjä ja sain alleni superhienon suokkiputte Magian. Tarkoituksena oli tehdä koulunäyttö K.N special, mutta suunnitelmat muuttuivat äkkiä: EA- kurssi olikin juuri tuona näyttöpäivänä, joten tavoitteet kohti estenäyttöä ja alle tuttu ja turvallinen Armeli. Viimeisissä treeneissä sattuikin vähän huonompi hyppy ja tuloksena murtunut käsi. Käteen kipsi kuukaudeksi, eli näytöt jäivät tekemättä.








Helmikuu

Edelleen käsi paketissa, kun sain kipsin pois niin alkoi käden kuntoutus. Muutamassa viikossa käsi alkoi olla jo ok, mutta edelleen todella kipeä. Talliviikot olin kotona, koska sairaslomaa oli koko helmikuun.

Maaliskuu

Vko 10 alkoi työssäoppiminen, mutta minulla oli silloin vielä sairaslomaa ja lähdin työssäoppimaan viikon myöhässä. Paikaksi valikoitui Aulangon Ratsastuskoulu. Tallista en ollut kuullut oikeastaan mitään, tiesin vain että sen omistaa Salla, joka on katsonut meiltä esittämisen ja juoksuttamisen näytöt. Sain tehdä aluksi iltavuoroa, joka on rennompaa kuin aamu, jotta käteen palaisi lihakset. Pikkuhiljaa aloin tekemään myös aamuja ja tuntui muuten karsinoiden siivoaminenkin kivalta! Pääsin ratsastamaan erilaisia hevosia, ja paljon varsinkin Tatankaa, Sallan uutta tuntihevosta joka ei vielä maaliskuussa sopeutunut tunneille. Maastoilimme paljon Sallan nuorilla.

nelli
tatanka♥
Huhtikuu

Edelleen työssäoppimassa, tunneilla kaksi kertaa viikossa. Jossain vaiheessa tallille saapui Tulilumme- suomenpienhevonen, jota sain alkaa ratsastaa. Lilli oli neljävuotias, ja sain esimerkiksi hypätä sillä toista kertaa sen elämässä. Ihan mahtava pikkuhevonen, joka on nyt valitettavasti vaihtanut kotia. Hirvittävä ikävä♥ Pääsin myös hyppäämään Korsyka- nimisellä puokkitammalla, jonka kanssa käytiin yhdet koulukisatkin.
maastoilua ihanissa maisemissa
Koru
Lilliputti♥

koru




Toukokuu

Työssäoppiminen Aulangolla loppui. Aulangolta jäi mukaan muutama uusi hevoskaveri, paljon ihmiskavereita joihin pidän edelleen yhteyttä ja paljon tietoa ja taitoa. Varsinkin Sallan työskentelyä nuorten kanssa oli todella opettavaista seurata. Aulangolla minulla oli myös kaksi junnuryhmää, jotka molemmat hyppäsivät joka toinen viikko. Pääsin siis pitämään paljon tunteja supertaitaville ja kivoille tytöille! Aulangolta suuntasin kummipojan ristiäisten kautta Ypäjälle. Toukokuun lopussa ratsastin suomenhevostamma Ypäjä Urmelia, welshponeja Rei De Ouro ja Palojoen Cola Karamel sekä muutamaa yksittäistä kävelytettävää hevosta joinain päivinä.

   
Sallan kisaheppa Nelli :)



r. Rei de Ouro "Sulo"♥

t. Ypäjä Urmeli

Urmu



Kesäkuu

 Leirit alkoivat, ja sain ratsastettavaksi suokkitamma Senan. Aluksi yhteistä säveltä ei meinannut löytyä, mutta yhteistyö alkoi pikkuhiljaa sujua Marjon avulla. Tein Senalla myös vihdoin ensimmäisen koulunäytön, k.n special, ja muistaakseni sain näytöstä 2+. Jossain kohtaa minulla oli ratsunani 5v Ypäjä Iines viikon ajan.

Senatsu♥
Heinäkuu

Heinäkuussa vietin lomaa ja kävin ruisrockissa. Metsäkylässä ratsastelin silloin tällöin esimerkiksi Radaria, Teemua, Ransua ja Vadelmaa sekä pidin muutaman tunnin.

Radar maastoilee
ja Vadelma treenaa
Elokuu

Elokuussa palasin koululle, kuukausi työssäoppimista vielä edessä. Toisella viikolla sain ratsuksi ratsastuskouluhevosen Sillanpään Brita, jolla tähtäsin suokkikunkkareihin. Sain ratsastaa sillä n. kaksi kertaa viikossa, joten treenit jäivät vähäisiksi. Pääsin myös ratsastamaan derbykentälle ratsastuskoulun hevosella, Oonikalla, joka on Ypäjä Iineksen emä.

Syyskuu

Toinen vuosi alkoi, ja heti alkuun suokkikunkkarit. Ensimmäiset aluekoulukisat, ensimmäisenä luokkana torstaina heB k.n special, josta saimme H tuomarilta 56,8% ja C tuomarilta 60,0%, eli yhteisprosentit 58,4. Perjantaina ohjelmana oli heB:3, johon lähdettiin tavoitteella "hevonen pohkeen eteen, paremmat prosentit kuin eilen." Sieltä tulikin C tuomarilta 57,727% ja B tuomarilta 63,864%!!  Yhteisprosentit siis 60,795. Koulun alkaessa sain A-hevoseksi Lucky Star II eli Luckyn. Aloimme treenaamaan esteitä kunnolla, tavoitteena rata 3 ja rata 4. Lucky toimi joka kerta paremmin niin esteillä kuin koulussakin, ja aloin oikeasti tykkäämään tuosta hieman hitaasta hevosesta. Meidän remppahepat myös saapuivat, eli 3-vuotiaat. Sain rempakseni Kirimoijan, eli kävyn, ravisukuisen suokkiruunan.

t. Sillanpään Brita


r. Lucky Star II




Lokakuu

Lokakuussa oli tarkoitus hypätä Luckyllä keskiviikkokisoissa 80cm, mutta tuon viikon maanantaina menin koulutunnille, jossa totesimme opettajan kanssa Luckyn ontuvan. Tästä alkoi hevosen pitkä sairasloma, jolta se on vasta vähän aikaa sitten palannut. Tein rata 3 Laamalla pois alta, numerona 2. Ratsu vaihtui Bessieen, jolla aloin tähtäämään koulunäyttöön mutta sen hevosen kanssa ei kemiat kohdanneet. Taas aloin mennä Lamarolla, jolla tein rata4. Numeroksi sain 2. Taisi olla myös lokakuuta kun kävin Aulangolla estetunnilla ja moikkaamassa kavereita ja heppoja!

Lilliputti♥
Marraskuu

Sain Senan takaisin, ja aloin treenaamaan kohti kenttäponiohjelmaa. Ensimmäisellä kerralla en päässyt läpi ja treenit jatkuivat. Kävin myös ratsastuskoulun ponilla, Sulolla Ypäjän Ratsastajien koulutasomestaruuksissa, ja saimme 64%. Olimme ensimmäiset ei-sijoittuneet, vaikka poni pukitteli radalla ja pelkäsi tuomaria..:D Loppujenlopuksi sain junnujen tasomestaruushopeaa! 

Sulo ja tasomestaruushopeaa 2016♥!

 Joulukuu

Joulukuussa oli ratsastuskoulun joulujuhlat, joihin menin ylläriylläri sulolla katrilliin. Katrillitreeneissä joka kerta Sulo pukitteli ja vaihteli laukkaa, mutta itse katrillissa ei! Joulukuussa yritin toisen kerran koulunäyttöä, mutta se ei taaskaan onnistunut, treenit olivat jääneet vajaiksi koska mulla oli oikeasta nilkasta nivelsiteet rikki muutaman viikon.  Aattoviikon olin lomalla ja uudenvuodenviikon tallissa. Uudenvuodenviikolla ratsuinani toimivat t. Cloris, t. Sena, t. Ypäjä Juhla, r. Grisu, sekä r. Up to Date.

Sena♥
 Toivottavasti en unohtanut mitään oleellista.. Toivottavasti vuodesta 2017 tulee vieläkin parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti